19:45

Kulladals FF

Referat: AIF Barrikaden - Kulladals FF

Startelva: Daniel – Alex (f.d. Lilla Torg), Naim, Alex (ständige mittbacken), Adam – Frmas, Martin, Johan E, Christoffer – Linus, Anders

Avbytare var Henke som kom in som innermittfältare redan efter 11 min efter huvudskada på Johan E och sedan spelade där tills Johan E efter omplåstring var fit for fight igen efter 33 min då han gick upp som anfallare och spelade i denna position resten av matchen och Marcus som kom in som höger yttermittfältare direkt efter pausvilan och spelade där tills han de sista 10 minuterna gick ner som högerback.

Det syntes direkt när matchen började att båda lagen hade ambitionen att hålla ett högt tempo. De första 10-15 minuterna var det i huvudsak Kulladal som förde spelet även om de inte kom till mer än ett enda avslut. Dessvärre resulterade det dock i ett mål. Skottet ganska långt utifrån fick en mycket konstig bana. Bollen slogs med ytterskruv och såg ut att skruva sig precis utanför krysset men precis innan den nådde kortlinjen ändrade den bana, vred sig åt andra hållet och satt otagbart stolpe-in i krysset. Det var inget som någon tänkte på varken då eller efter matchen men vid närmare eftertanke kan nog den kraftiga vinden kunnat vara boven i dramat.

Vi hade fram till målet bara stuckit upp i sporadiska anfall men varje gång kommit till avslut dock alltid utanför målramen. När vi nu började att först utjämna och sedan till och med ta över spelet fortsatte tendensen med mycket avslut utanför från vår sida, varav flera från långt håll, men det var först mot slutet av halvleken som vi fick på några också på mål och det som utgjorde den bästa chansen av dem var när Frmas slog ett fint inlägg från högerkanten som tyvärr missades från nära håll av den framstormande anfallaren, rättare sagt räddades av målvakten.

Strax efter denna miss ökade Kulladal på till 2-0. Även denna gång var det ett skott en bit utifrån, denna gång från högerkanten, som pricksköts mot bortre stolproten där den via stolpen precis rullade över linjen – en träff någon cm längre ut så hade den istället studsat utåt. Detta var deras andra avslut ö.h.t i matchen!!

Därefter skapades det inga fler målchanser att tala om så vi gick alltså tämligen snopet sett till spelfördelningen till pausvila med 0-2 i baken. Vi talade i pausen om att vi inte skulle låta oss nedslås och att vi lätt skulle kunna vända på steken, framför allt om vi började pressa lite högre upp. Den synnerligen snöpliga starten på halvleken med ytterligare ett baklängesmål efter bara 45 sekunder kunde därför knäckt ett lag med sämre moral än vårt men istället blev det startskottet till en sällsynt stark offensiv som redan i den 50:e min resulterade i en reducering till 1-3. Det var vår ständige mittback och nu också nye målkung Alex ”Messi” Eriksson (visst är de lika båda i utseende och spelstil!) som efter två mål för några dagar sedan i den andra klubb han spelar för – Nävekvarns GOIF – nu efter sin traditionella enda framryckning under matchen efter väggspel med Linus kom helt fri med målvakten och med ett tåskott i steget slog den precis utom räckhåll för målvakten och in precis vid stolproten.

Nu låg vi på än mer och avsluten duggade tätt. Tyvärr var de inte alls i nivå med spelet som var väldigt väldigt bra. Medan vi missade det ens jättefina skottläget efter det andra, varav flera när våra spelare var helt fria med målvakten, så var spelet varierat, kraftfullt, fantasifullt och tempostarkt och vi utnyttjade dessutom för ovanligheternas skull hela planens bredd.

Att det dröjde så pass länge som till den 62:a min till vår nästa reducering som kom på nick av Henke efter inlägg av Linus var konstigt bara det men än mycket konstigare var det att det sen inte kom fler mål trots att den fåtaliga men tappra hemmapubliken (jo det var faktiskt vår hemmamatch trots att den gick på Kulladals IP, vi har ju inget elljus på Gullviksborg om vi inte vill spela på grus) hela tiden tänkte att det bara var en tidsfråga innan vi skulle ha vänt helt på matchen. Som så ofta när man mal på utan att få tillräcklig utdelning tappade vi lite av stinget de sista 7-8 minuterna men inte heller Kulladal hade någon målchans värd namnet och det var inte att undra på om det tidigare under hela matchen höga tempot till slut tog ut sin rätt och det blev lite avslaget precis på slutet.

Sammanfattningsvis gjorde vi en mycket bra match mot ett ungt Kulladal förstärkt med några A-lagsspelare, bland annat målvakten som var mycket bra. I vårt lag var det väldigt många som var riktigt , riktigt bra och ingen som var dålig. En väldigt sevärd match över huvud taget där vi, vilket framgår med all tänkbar tydlighet av nedanstående statistik, inte bara var det bättre laget spelmässigt utan också när det gällde att komma till avslut. Hade kvaliten på avsluten stått bara lite mer i nivå med spelet fram till ”sista femtedelen” så hade vi vunnit med flera måls övervikt.

Statistik: (vi alltså hemmalag trots spelplatsen) Hörnor: 6-7 Avslut på mål: 9-5 Avslut utanför: 15-4